• 06.08.2014, 11:09
Оценете
(2 глас/a)

Манта Модел Експо 2014

Уважаеми колеги моделисти и фенове на хобито,
От 20 до 22 септември 2014 във Велико Търново ще се проведе Манта Модел Експо 2014 - изложба на стендови модели, организирана съвместно от Манта Модел Клуб и Регионална народна библиотека "Петко Рачев Славейков" - В.Търново.


Приятните преживявания от предходната изложба ни подтикнаха да продължим традицията и през тази година. Експо 2014 ще има за цел популяризиране на стендовия моделизъм, като този път организаторите ще наградят модели, които са направили впечатление. Изборът на модели, които ще бъдат отличени е по система за опростено оценяване.

Някои правила, които ще са от взаимна полза за организатори и участници:


Участници:
- Допускат се до участие неограничен брой моделисти.
- Всеки участник може да участва с неограничен брой модели.
- За участие в изложбата не се налага такса.
- Участие в изложбата могат да вземат и моделисти неприсъстващи физически на мероприятието, ако са организирали регистрацията и треанспорта на моделите си.
- Организаторите на изложбата имат право да откажат участие на модели нарушаващи етнически, морални, религиозни, естетически или правови норми.

Електронна форма за регистрация:
- От 8 септември ще бъде активна електронната форма за регистрация на участници и модели.
- Регистрацията през интернет ще бъде прекратена на 19 септември.
- Моделисти, които не са успели или не са имали възможност да направят това предварително ще имат възможност да се регистрират на място след 09:30 часа на 20 септември. Молим да имате предвид че регистрацията на място може да отнеме повече време поради струпване на участници, затова препоръчваме да се регистрирате предварително.
- За модели участващи в изложбата регистрацията е препоръчителна, по този начин ще може да бъде отпечатана информационна табелка за модела. За награждаване ще бъдат избрани модели само сред регистрираните такива.

Категории:
Факта че моделите ще се оценяват само по обща визия дава възможност категориите на Манта Модел Експо 2014 да са нетрадиционно организирани спрямо класическите изложби. Моделите ще са разделени според епохата и политико-военният блок от тази епоха, независимо дали е наземна техника, авиация, фигури, диорами или флот. Разделението по мащаби също няма да е официално, а само при подреждането,ако се налага.

Раздел А - Деца. Право на участие имат всички деца на възраст до 14 години.

А1 - Военна авиация
А2 - Военна наземна техника
А3 - Фигури и диорами
А4 - Цивилна техника


Раздел С - Възрастни

С01 - Древността (до края на XIX век)
С02 - ПСВ - Централните сили
С03 - ПСВ - Антанта
С04 - Период между ПСВ и ВСВ
С05 - ВСВ - Съюзници
С06 - ВСВ - Остта
С07 - Студената война - НАТО
С08 - Студената война - Варшавски договор
С09 - Наши дни (след 1990 г.)
С10 - Цивилни - всички периоди
С11 - Фантастика


Предварителна програма:

20 септември (събота)
- 09:00 отваряне на залата
- 09:30 - начало на регистрация и приемане на модели през целия ден
- 09:30 - 17:00 - първи изложбен ден
- 17:00 - затваряне на залата
- 20:00 - сплотяващо мероприятие

21 септември (неделя)
09:00 - отваряне на залата
09:00 - 17:00 - втори изложбен ден
09:30 - 10:30 - приемане на модели (модели изложени след 10:30 няма да бъдат оглеждани от комисията)
15:00 - официално награждаване
16:00 - 17:00 - изнасяне на модели от моделисти, които няма да участват в третия ден
17:00 - затваряне на залата

22 септември (понеделник)
09:00 - отваряне на залата
09:00 - 13:00 - трети изложбен ден
13:00 - 14:00 - изнасяне на модели
14:30 - затваряне на залата

Пояснение: Факта че 22 септември (понеделник) - Денят на независимостта е официален почивен ден ни дава повод да удължим изложбата и през този ден за всички които имат възможност да участват. Но се съобразяваме и с тези, които нямат такава възможност, затова официалното награждаване е предвидено за неделя, 21 септември, след което пътуващите в този ден ще могат да изнесат моделите си.

Каним всички моделисти да вземат участие в мероприятието, да покажем нови и стари модели и за всички да остане едно приятно изживяване сред хубави модели, разговори за хобито и срещи с колеги. Близостта на мястото на провеждане до историческите забележителности на Велико Търново предразполага и за пълноценно прекарване и на свободното време.  Търговски щанд с модели и аксесоари, както и традиционната демонстрационна маса на Манта Модел Клуб също ще допринесат за истинска моделистка атмосфера.


Място на провеждане:
Регионална народна библиотека "Петко Рачев Славейков" - Велико Търново, ул. Иванка Ботева 2, карта с местоположениетоОчаквайте още подробности с наближаване на събитието..
Тагове
  • Сподели
Към началото