• 05.11.2012, 08:20
  • Веселин Пенев
Оценете
(1 глас/a)

Разопаковаме Lockheed L-749 Constellation, Heller, 1/72


 Lockheed L-749 Constellation е един от най-красивите пътнически самолети от следвоенния период . 'Connie' e машина с много богата история както в гражданските авиолинии, така и на служба на военните в много държави. 

Моделът
         Моделът е на фирмата Heller с каталожен номер 310, мащаб 1/72.
        Моделът е типичен представител на времето когато е произвеждан - външна разшивка, но добра детайлизация, на пръв поглед точно пасване на големите части, почти никакъв интериор. Повърхността на пластмасата изглежда доста гладка, което ще помогне за получаване на "лъскав" финиш.
        Пластмасовите части са отлети на една платка от бяла пластмаса, няколко платки от сива пластмаса и една платка от прозрачна пластмаса Декали за два варианта, инструкция тип книжка формат А3.

Кутията:


  Не много голяма кутия от мек картон горно отваряне. Рисунка на френски "Connie" в полет. Кутията не е много натъпкана, имайки предвид големият размер на модела. Всички платки са опаковани в найлонови пакети.  

Продължаваме с разопаковането ....        

 
Платките:

  Както по-горе споменах - изпъкнала разшивка, макар и фина, доста добра детайлизация на елементите по екстериора, почти никакви части за интериор (то какво ли се вижда през тези прозорчета). Ето подробности от всички платки в близък план. 

   


Прозрачни части:


  Прозрачните части са разположени на една платка. Не са чак толкова прозрачни, колкото би ни се искало, но от друга страна няма и какво дасе види вътре в модела. 

 


 

 

Декали и инструкция:

  Декалите предлагат направата на две версии: TWA или Air France. Инструкцията е тип книжка формат A3. Доста подробна и разбираема. 

   


Заключение
         На пръв поглед изглежда комплект, който може да се превърне в много атрактивен модел, ако се обърне разшивката и се наблегна на имитация на алуминиевите панели по крилото. Фотоецваният комплект предлаган от Extratech може би ще помогне за детайлизацията на интериора и двигателите, където е най-големият недостатък на модела.


Тагове
  • Сподели
Към началото